maanantai 30. huhtikuuta 2012

Saako kuoleva äiti ottaa lääkkeet viinan kanssa?

Kuuntelin sivusta kun 13- vuotias poika kertoi kuinka isä heitti hänet ulos kodistaan. Hän ei tullut toimeen äitipuolensa kanssa. Isän vedettyä oven kiinni pojan edestä hän meni syöpää sairastavan alkoholistiäidin luokse asumaan. Äiti ei pysty huolehtimaan itsestään ja odottelee lähitulevaisuudessa väistämättä häämöttävää siirtymistä ajasta ikuisuuteen. Poika huolehti, että lääkkeet tulee otettua ajallaan vaikkakin ne huuhdellaan alas jaloviinalla.

Missä vaiheessa perhekuvio voi heittää volttia tällä tavalla? Mikä saa isän hylkäämään lapsensa ja työntämään paikkaan, josta itse on päässyt ulos. Valitettavasti kaupunkien ja kylien toreille ei ole toimitettu vaihtolavaa, johon hankalat teinit voisi heittää ja ottaa paremman ja nätimmän tilalle. Meidän perheen tarinassa vaimoni on pettynyt poikansa isään kun jäi yksin ennen synnytystä. Varmasti naisen elämässä yhden hankalimman tilanteen selviämisestä nostan hattua vaimolleni. Meidän perheessä ei ole puhuttu pojan isästä pahaa eikä ole ollut tarvettakaan. Arki sujuu ja välillä poika käy isänsä luona. Elämä rullaa painollaan. Silti haluan tehdä lupauksen, että en tule koskaan puhumaan pojalle pahaa isästään. Vaimonsa ja aviomiehensä voi loppujen lopuksi valita, mutta isää ja äitiä ei.

Olen huomioinut, että 13-vuotiaan pojan tarinassa voi olla ylimääräistäkin dramatiikka ja halua tulla kuunnelluksi. Uskottavaksi tarina tulee kun tietää miksi välit tulehtuivat äitipuolen kanssa. Puolikas äiti haukkui pojan juoppoa äitiä juopoksi. Sitä poika ei kestänyt.

Loppuun mieltä ylentävää draamaa kultapossukerhosta.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti