maanantai 27. elokuuta 2012

Siwasta energialamppuja sielun kellariin

On puhuttu usein karismasta. Karismaa on tai ei, Siwasta ei löydy, väittävät. Olipa se karismaa tai ei, kotona poika on pääsääntöisesti tottelevainen ja töissä saan lapsi- ja nuorisoryhmän huomion ilman suuria ponnistuksia

Ultrassa kävi lääkärin mielestä selväksi, että jälkikasvumme tulee edustamaan kauniimpaa sukupuolta. Jos äitini lukee tätä niin haluan selvittää, että vaimoni odottaa tyttövauvaa, olin minä niin nätti lapsi. Tyttölapsi on herättänyt jonkin verran keskustelua eri yhteyksissä. Minulle on kerrottu, että pikkuprinsessa kietoo isänsä tuhannen umpisolmulle pikkusormensa ympärille. Pienityttö osaa pehmittää isänsä. Ei tarvitse katsoa kauas kun näkee isän pikkutytön, vain sohvan eteläpäätyyn. Vaimoni suhde isäänsä on kaunis ja jäjittelemisen arvoinen. Hyvä ystäväni muistelee usein kuinka liikuttui häissämme kun isä halasi morsianta, ainutta tyttöään. Hän kahmaisi tyttönsä syliinsä kirkon käytävällä pitkään, harrastakin hartaammin ennen kuin päästi pikkutyttönsä lopullisesti Oulun junaan. Se oli kaikin puolin kaunis hetki. Sellaiseen tilanteeseen varmaan haluavat kaikki pikkutyttöjen isät.

Mielessäni on tyttö, joka on tatuoinut isänsä muiston rystysiinsä ja joka ikinen kerta puhuessaan isästään silmissä syttyvät sielun syvät valot.Muistan isän, joka häpeillen kertoi tuntevansa mustasukkaisuutta tarhan pikkupoikien takia, jotka yrittivät pussailla hänen pikkutyttöään.  Isän ja tytön suhteessa on tarkemmin ajateltuna jotakin käsittämätöntä, mystistäkin. Tytöt ovat käsittämättömiä.

Olen oman pikkumieheni kanssa ja töissä tehnyt sukupuolirooleista havaintoja. Poikien kanssa on helppo pelata. Välillä tulee nokkaan, sanotaan pahasti, nokka pyyhitään, sovitaan ja taas mennään. Pojat ovat poikia. Tytöt ovat sitten milloin mitäkin. Tytöt ovat naisia, tytöt ovat prinsessoja ja tytöt ovat herkkiä ja tytöt ovat kieroja ja tytöt ovat helliä. Tytöt ovat oikeastaan melkein mitä tahansa paitsi poikia. Edes poikatytöt eivät ole tarpeeksi poikia, että heitä voisi ymmärtää kuin poikia. Nuoret tytöt saattavat leikkiä naiseudellaan. Nuoren tytön oppi oman naiseutensa voimasta saattaa laittaa tekemään peruuttamattomia. Sen jälkeen mikään ei tunnukaan enää miltään. Menee vajaa vuosi ja tyttö makaa makealta tuoksuen sielu sirpaleina, naiseus häpäistynä kotimökin sohvalla. Keittiössä kahvia keittelee isä pikkusormi kuoliossa.


Vaikka minulla on ehkä karismaa ja ammattimaista kokemusta niin tulen tarvitsemaan uudenlaista viisautta. Mitähän ihmettä minä tulen vielä tarvitsemaankaan? Olipa se mitä hyvänsä haluan halata kirkonkäytävällä kuin appiukko ja sytyttää tyttöni silmiin sielun syvät valot. Rakas tyttöni, isoveljesi toissapäivänä sanoi, etten voi edes tajuta kuinka paljon hän minua joskus vihaa. Sinä tulet rakastamaan minua yhtä paljon. Se ei ole puoliakaan mitä te velipoikasi ja perheen vanhimman isän tytön kanssa minussa olette.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti