perjantai 13. heinäkuuta 2012

Ärsyttääkö Ahtia järveen heitetyt talviturkit?

Kun arka sielu arpoi uskaltaako mennä järveen uimaan, oli lasta odottavan vaimoni helppo olla rohkea. Hän toteutti riemukkaan laiturilta tiputtamisen ja järvi sai taas yhden talviturkin lisää. Hänellä ei ollut samalaista fyysisen reklamaation vaaraa kuin meillä muilla.  Meitä oli kerääntynyt parhaan mieheni ja vaimoni kaason kutsusta iso revohka viettämään kesää muutaman kilometrin päähän lähiöstä mökille, Valkiasjärven rannalle. Poika sai pari hyvän kokoista ahventa virvelillä kun kävimme soutelemassa järveä ympäri. Samalla oli kiva kuunnella osallistumatta keskustelua, jota käytiin laiturin nokalla.

Naisia keskustelutti kuinka netin keskustelupalstoilla on paljon ihmisiä joita ärsyttää monet asiat. Yksi laiturin naisten yhteen kuuluvuutta kasvattava ärsytys oli kun ihmisiä ärsyttää raskaana olevien naisten mahan sisällä asuvan otuksen söpösti nimeäminen. Laiturin raatia ärsytti myös kun palstoilla ärsytti ärsyttävät naapurit. Se ärsytti kun ihmiset eivät uskalla mennä sanomaan asioista vaan kirjoitetaan nimettöminä nettiin. Oli kieltämättä kesän parhaimpia kuunnelmia tämä liveveto ja mitä parhaimmassa ympäristössä.

Palattuamme pojan kanssa rantaan oli sauna tarjolla meille miehille, jonka tuoksinassa aloitettiin grillausta. Minusta yksi parhaista äänistä mökkireissuilla on kun vesi kiehuu saunan padassa. Paras mieheni oli ottanut mökille varalta mukaan tietokoneen, joka oli saatavilla tarpeen tullen. Naiset kävivät keskustelua kuinka on käsittämätöntä, että miehet kantavat konetta mukanaan jopa tällaiseen rentouttavaan mökkimiljööseen. Minäkin olin ottanut koneen kesälomareissullemme vaikka edelliselläkin kerralla siitä oli tullut riitaa. Me emme osallistuneet keskusteluun, vaikka oli naisista käsittämätöntä ja ärsyttävää. Grillatessamme nuotiolla maisteltiin parit Lidlin kesäoluet ja syötiin hyviä ruokia, naiset miettivät kuinka olisi mukava kuunnella musiikkia. Silloin oli hyvä hetki avata läppäriltä Spotify ja kuunnella 70-luvun parasta musiikkia. Valitettavasti yhteys ei ollut kummoinen ja riemun hetkiä musiikin tahtiin tuli hillitysti. 

Hiljalleen lapset siirtyivät nukkumaan saunalta mökille illan edetessä. Naiset ansiokkaasti huolehtivat heidät uneen ja me miehet jäimme nuotiolle kahden. Silloin avautui konjakkipullon mukana rauha, jota oli ehkä jo osattu joskus pitkinä työviikkoina ja kiireisinä arki-iltoina odotellakin. Keskustelimme läpi menneitä kesiä, lapsen kasvatusta, uusioperheen isä- äitipuoli rooleja. Keskustelimme rehellisesti lapsista ja huomioista kuinka lapsi muuttuu kun huoltajat eivät ole läsnä. Välillä tuijottelimme hiljaa tuleen ja nautimme sen lämmöstä samalla kun pohjoistuuli puhalsi kylmästi heinäkuun vielä kirkkaaseen yöhön. Oli mukava tuumata, että asiat ovat hyvin. Vaimoiltamme emme voi isossa kuvassa juuri parempaa vaatia. Nuorena miehenä päätin, että en halua koskaan tyytyä parisuhteeseen. Päätin, että minun on saatava siltä saman verran kuin itse osaan antaa. Siinä illan kähmässä minulle valkeni, että elän sitä nuoren miehenä asettamaani tavoitetta. Suunnittelimme myös junalla tapahtuvan matkan suosikki laulu- ja soitinyhtyeemme Klamydian keikalle. Käytännössä yöllisen palaverin saavutuksista pääsemme nauttimaan toivottovasti jo syksyn aikana viimeistään ennen laskettua aikaa. 

Aamulla vaimoni kaaso kyseli, mikä on ollut mökkireissussa parasta. Vastasin, että pojan kalaonni oli kovajuttu. Paras mieheni voiteli kaasoa, vaimooaan lepertelemällä: "Sinä <3" (YÄÄÄÖÖÖKKK!!!). Ajatuksia herättävin vastaus tuli pienen lapsen nuorelta äidiltä. Hän on kasvattanut lastaan ilman lapsen isää ja hän vastasi, että oli mahtava saada keskustella oman ikäisten, tuttujen ja mukavien ihmisten kanssa. Hänen katse oli pysäyttävän vilpitön tämän sanoessaan. Minulla ei ole ollut tunnetta, että tarvitsisin kovasti keskustelukumppania, mutta jälkeen päin mietyttäni yö ystävän kanssa nuotiolla oli parasta, ehdottomasti. 

Siivosimme parhaan miehen kanssa saunaa. Mietimme mitä tehdään kun saunalla oli 20- 30 erilaista voide- meikki- hius- ja ties mitä tölkkiä ja neljä erilaista hiustenlaittokonetta mallia Babyliss. Päätimme, että naiset saavat luututa saunan lattian kun ovat keränneet tavaransa. Nostimme mukaan läppärin saunakamarista, suljimme oven eikä ärsyttänyt yhtään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti